(ВІДЕО) Сергій Дейнеко: Прикордонники мужньо тримають свої позиції, попри складну обстановку на Східному фронті

НАЗАД
29 сiчня 2024 11:38

Голова Державної прикордонної служби України вчергове перевірив виконання завдань підрозділами відомства в районах ведення бойових дій.

Зокрема він побував на позиціях Луганського прикордонного загону, який в складі Сил оборони України зараз воює на Бахмутському та Лиманському напрямках.

Можливості прикордонного загону були нарощені й нині це підрозділ бригадного типу, який має відповідне озброєння та навченість особового складу для протидії ворогу.

«Це вже абсолютно інший Луганський прикордонний загін, тому що це прикордонний загін бригадного типу. І можна навіть порівняти зовсім інший тип підготовки – з тим, що був до цього. Впевнений, що загарбники зможуть це відчути на собі, але не зможуть поділитися враженнями. Ми обов’язково переможемо цю орду, відновимо наш кордон, а ви повернетесь на квартал Мирний, 21, де ми маємо ще достатню кількість «боржників». Тому умовну назву, яку підтримав і Президент України, загін отримав – «Помста», адже за кожного нашого побратима ми помстимося», – зазначив Сергій Дейнеко.

Голова ДПСУ заслухав командирів підрозділів щодо обстановки, яка складається на їх напрямках. Обговорив рівень взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони, з якими пліч-о-пліч воюють прикордонники. 

Керівники на місцях відзначали, що противник продовжує постійні обстріли, намагається штурмувати позиції та перегруповується, активно застосовує безпілотну авіацію та здійснює дистанційне мінування.

У підрозділах проводилася оцінка дій для подальших рішень з підвищення ураження ворога, в тому числі й з залученням додаткових засобів. Окремо наголошувалося, що пріоритетом завжди залишатиметься збереження життя прикордонників.

Серед ключових питань також були забезпеченість озброєнням, транспортом, засобами РЕБ та іншими засобами, відповідно до обстановки, аби воїни мали можливість ефективно виконувати поставлені завдання та були забезпечені усім необхідним.

«На долю Луганського прикордонного загону випало багато випробувань, але я знаю, що з такими воїнами ми їх пройдемо з честю, переможемо ворога та повернемося до нашої основної функції – захисту нашого міжнародно визнаного державного кордону», – відмітив Сергій Дейнеко.

Керівник прикордонного відомства подякував захисникам та вручив їм державні нагороди й відомчі відзнаки.

«Пишаюся Вами за мужність та героїзм, за те, що Ви робите, щоб відстояти нашу свободу і територіальну цілісність. Дякую Вам від себе особисто і передаю слова глибокої вдячності від Міністра внутрішніх справ та Президента України», – сказав Голова ДПСУ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси